Brende til Arctic Frontiers i Tromsø

Priv. til red.

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Utenriksminister Børge Brende deltar på konferansen Arctic Frontiers i Tromsø 19.-20. januar 2015.

Temaet for årets Arctic Frontiers-konferanse er energi og miljø. Konferansen har lyktes i å etablere seg som en av de mest   anerkjente internasjonale arenaer for å diskutere nordområdespørsmål. Det ventes rekorddeltakelse på året konferanse med over 1400 deltakere fra 31 land.

- Oppslutningen og deltakelsen på årets Arctic Frontiers-konferanse viser at den har blitt en av de viktigste internasjonale   arenaene for å diskutere arktiske problemstillinger, sier utenriksminister Børge Brende.

Brende holder et innlegg på konferansens første dag (mandag 19. januar) om den aktuelle situasjonen i Arktis. Han vil også ha en samtale i margen av konferansen, med blant annet prins Albert av Monaco, den amerikanske spesialrepresentanten for Arktis, Robert J. Papp og Minister of State, Sam Tan, fra Singapore.

Brende vil sammen med Robert J. Papp, og andre gjester, besøke KV Andenes for en orientering om Norges nordområdepolitikk. Det vil være et begrenset antall plasser på KV Andenes for media. Forhåndsregistrering er nødvendig.  

Brende vil mandag ettermiddag besøke forskningsbedriftene ArcticZymes og Norut i Tromsø. Dette er bedrifter som gjennom sine foretningsideer viser den nære sammenhengen mellom kunnskap, forskning og verdiskaping i nordområdene. Det vil være mulig for media å   delta på deler av bedriftsbesøkene. Forhåndsregistrering er nødvendig.

Utenriksminister Brende møter tirsdag formiddag Danmarks utenriksminister, Martin Lidegaard, i Tromsø.

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, 917 22   022