Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Møte i Barentsrådet i Tromsø 29. oktober. Frist for presseakkreditering 23. oktober 2013

Priv. til red.

Utenriksminister Børge Brende inviterer til utenriksministermøte i Barentsrådet i Tromsø 29. oktober 2013. Møtet markerer slutten på det to år lange norske formannskapet i rådet.

Utenriksminister Børge Brende inviterer til utenriksministermøte i Barentsrådet i Tromsø 29. oktober 2013. Møtet markerer slutten på det to år lange norske formannskapet i rådet.  

Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Russland og EU er medlemmer i rådet. Alle vil være representert i Tromsø, de fire førstnevnte har bekreftet deltakelse ved utenriksminister. Også fremstående parlamentarikere fra medlemslandene vil delta sammen med nyvalgt sametingspresident fra Norge, Aili Keskitalo. Guvernører, fylkesrådsledere og andre inviterte gjester deltar også. 

Barentssamarbeidet ble etablert gjennom Kirkenes-erklæringen i 1993 og utgjør en bærebjelke i det regionale samarbeidet i nord. 

Barentsrådet skal nå vedta en egen Barents klimahandlingsplan i tillegg til et kommuniké fra møtet som vil omtale viktige resultater av det norske barentsformannskapet, blant annet en felles transportplan for Barentsregionen, kultursatsingen og etableringen av et Barents sommeruniversitet.

Foreløpig program i Tromsø:

Mandag 28. oktober

19.30: Arbeidsmiddag for utenriksministrene.  Sted: Rica Panorama, Rica Ishavshotel. Fotomulighet.

Tirsdag 29. oktober 2013

09.00–11.00: Møte i Barentsrådet. Sted: Rica Ishavshotel
11.40 Pressekonferanse. Sted: Rica Ishavshotel

 

Frist for akkreditering er 23. oktober. Lenke til akkrediteringside.

Mer informasjon om møtet finnes her: http://www.barents2013.org/

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad, mobil 482 68 835, e-post: [email protected]

Til toppen