Rått og vilt på menyen
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 20.01.2014
Reinsdyrfilet med eplesidersjy fra Siderhuset på Balestrand og kveite med Gulløyepotet fra Troms går unna i full fart i den norske restauranten på Grüne Woche i Berlin.
Reinsdyrfilet med eplesidersjy fra Siderhuset på Balestrand og kveite med Gulløyepotet fra Troms går unna i full fart i den norske restauranten på Grüne Woche i Berlin.
- Målet er å doble omsetningen sammenlignet med fjoråret. Vi ligger så langt utrolig godt an. Fredag hadde vi en omsetningsøkning på drøyt 60 prosent, sier restaurantsjef Solbjørg Kvålshaugen.
Daglig serveres det over 100 porsjoner med fiskesuppe til de besøkende i den norske restauranten og overraskende nok er også geitegryta populær. Smørbrød med røkt elg, laks og reker er og blant favorittene.
Møteplass for matglade
Hver dag er det flere organiserte grupper som besøker den norsk standen. Mandag 20. januar var organisasjonen Hanen, Bondebladets studiereise og en privat gruppe ventet til lunsj. 3-retteren som da serveres består av laks confit med Nyr og Finnmarkspesto til forrett. Hovedrett er kveite med rotgrønnsaker, gulløye fra Troms og en saus basert på weissbier eller reinsdyrfilet med eplesidersjy fra Siderhuset på Balestrand rotgrønnsaker og gulrotpurè. Myk sjokoladekake med Kraftkar fra Tingvollost og bringebær fra Valdal avslutter måltidet.
Rått norsk
- Allikevel er det Rått-Norsk baren som er den største suksessen i år, sier Solbjørg Kvålshaug. Der har vi økt omsetningen hvert år siden vi startet opp for tre år siden. Vi har lært tyskerene å like rått, både kjøtt og fisk. Kråkeboller og bjørnetartar er nytt i år og har blitt kjempopulært, sier restaurantsjef Kvålshaugen.
Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.
Pressekontakt i Landbruks- og matdepartementet: Heidi Eriksen Riise, mob.: +47 975 17 227.