Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Rekordmange traineestillinger i staten

Staten har nettopp lyst ut et traineeprogram for mennesker med høyere utdanning og nedsatt funksjonsevne. 43 stillinger er ledige over hele landet. Programmet skal gi mer mangfold og inkludering i statlig rekrutteringspolitikk. – Jeg er stolt over at vi denne gangen har rekordmange stillinger. Staten vil gå foran som et godt forbilde, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har det overordnede ansvaret for arbeidsgiverpolitikken i staten. 

En unik mulighet

– For statlige arbeidsgivere er denne ordningen en unik mulighet til å bli kjent med dyktige mennesker de kanskje ellers ikke ville ha møtt. Mennesker som kanskje går under radaren i de ordinære søknadsprosessene. Dette vil vi gjøre noe med. Traineeprogrammet er også en god mulighet for virksomhetene til å følge opp regjeringens inkluderingsdugnad, sier Mæland.

– For kandidatene er dette en god ordning. De får mulighet til verdifull arbeidserfaring og et skreddersydd medarbeiderutviklingsprogram. Jeg håper mange vil la seg friste av spennende jobber i staten og søke innen fristen 15. august, sier statsråden. De som blir ansatt skal gjøre en vanlig jobb i en virksomhet og følger et medarbeiderutviklingsprogram.

Håper på ringvirkninger

– Vi har høye ambisjoner med dette programmet, og forventer at de 43 rekrutteringene vil gi positive ringvirkninger, sier Mæland.

Rekrutterende ledere og HR-medarbeidere får verdifull erfaring med inkludering og tilrettelegging ved å forholde seg til mange søkere i målgruppen. Denne erfaringen bidrar til at staten som arbeidsgiver blir mer åpen for mangfold.

Hun oppfordrer arbeidsgivere i det øvrige arbeidslivet og alle som arbeider med rekruttering til å finne inspirasjon i traineeprogrammet og i det arbeidet Difi (Direktoratet for IKT og forvaltning ) gjennomfører for å følge opp inkluderingsdugnaden.
 

Fakta om traineeprogrammet

Regjeringen inviterte sommeren 2018 hele arbeidslivet til en inkluderingsdugnad, og la til grunn at de statlige virksomhetene skulle gå foran i dugnaden. Regjeringen satte som mål at 5 prosent av de nyansatte skal ha nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Staten lyser nå ut 43 stillinger over hele landet.  Selve programmet starter høsten 2019.

Slike traineeprogrammer har vært arrangert en rekke ganger tidligere. Evalueringer viser at ledere opplever dette både som inspirerende og som en øyeåpner for en viktig kompetanseressurs.

Det er Difi (Direktoratet for IKT og forvaltning) som har ansvaret for gjennomføringen av programmet.

Les mer om traineeprogrammet i staten på nettsidene til Difi.

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

 

Til toppen