Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge fordømmer terrorangrepet i Frankrike

– Norge fordømmer terrorangrepet i Nice på det sterkeste. Nok en gang er Frankrike rammet av et terrorangrep. Vi står skulder ved skulder med det franske folk og verden i krigen mot terror. Vår frihet og våre demokratiske verdier kan terroristene aldri ta fra oss, sier utenriksminister Børge Brende.

Utenriksministeren har i dag kondolert Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault.

- Mange barn er blant de drepte. Dette er et ondskapsfullt angrep som er ment å skulle avle hat. For tusener av mennesker som skulle delta i en feststemt nasjonaldagsfeiring, ble 14. juli et mareritt. Våre tanker og dypeste medfølelse går til de mange rammede og deres familier, pårørende og venner, sier utenriksminister Børge Brende.

Nice er et populært feriested også for mange nordmenn.  

- Det er mange nordmenn som var i området der terroren utspant seg.  Utenrikstjenesten har jobbet gjennom natten og fortsetter å kartlegge situasjonen og eventuelle behov for bistand, sier Brende.  

Så langt er det ingen indikasjoner på at norske borgere skal være blant de fysisk skadde eller drepte, men situasjonen er uoversiktlig.  

Det ble innført unntakstilstand i hele Frankrike fra 13. november 2015 på grunn av terrorangrep. Norske borgere i Frankrike bør utvise forsiktighet, særlig i storbyene, på offentlige transportmidler, turistattraksjoner og i større forsamlinger. For mer informasjon om situasjonen i Nice, se her.

Til toppen