Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Testet formen mot RBKs ungdommer

Rosenborg ballklub jobber for å få unge ut i jobb sammen med sponsorbedrifter og Nav. Denne uken besøkte arbeids- og sosialminister Robert Eriksson "Ung i jobb"-prosjektet.

Rosenborg ballklub jobber for å få unge ut i jobb sammen med sponsorbedrifter og Nav. Denne uken besøkte arbeids- og sosialminister Robert Eriksson "Ung i jobb"-prosjektet.

Robert Eriksson hospiterte ved RBKs ”Ung i Jobb” i sin tid i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Som statsråd ønsket han å se hvordan prosjektet har utviklet seg siden oppstarten i 2011. Han ble imponert over resultatene.

Mange over i arbeid

I 2012 kom 10 av totalt 15 ungdommer seg over i jobb eller utdanning. Så langt i 2013 er 13 av 26 kommet over i ordinært lønnet arbeid.

På Lerkendal møtte arbeids- og sosialministeren ansatte i Nav, representanter fra RBK og sponsorbedrifter, samt tre av ungdommene som er i prosjektet. I diskusjonen ble Rosenborgs nettverk i næringslivet, samt tilhørigheten ungdommene føler til klubben og miljøet rundt trukket fram som noe av årsaken til suksessen.

Gode krefter

-Det som er spesielt her er hvordan de gode kreftene i idretten kan brukes til å få unge i jobb. Samarbeidet fungerer med både bedrifter og med Nav. Det er gledelig å se slike resultat, sier Eriksson, og legger til: 

- Særlig siden vårt mål er å få flere over fra stønader og inn i ordinært lønnet arbeid. 

Etter møtet fikk Eriksson testet sine keeperferdigheter: Først mot RBKs midtbanespiller Jonas Svensson og deretter mot Are Venås  – en av de unge tilknyttet prosjektet for tiden. Begge fant nettmaskene bak arbeids- og sosialministeren.

Unge uten tilknytning

Målgruppen for "Ung i jobb" er unge arbeidssøkere i alderen 18-25 år med lite eller ingen tilknytning til arbeidslivet. Noen er dropouts fra videregående, mens andre har manglende skolegang eller rusutfordringer. Samarbeidet fungerer slik at Nav foreslår kandidater til RBK, som igjen bruker sitt nettverk til å se etter en bedrift hvor vedkommende kan passe inn.

Til toppen