Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Flyskolene på Torp kan starte opp

- Vi har nå bestemt at vi vil inngå en avtale med Sandefjord Lufthavn AS som vil sikre at flyskolen på Torp igjen kan drive sin virksomhet på flyplassen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide. Han viser til at luftbransjen har vært hardt rammet av korona og at Torp Lufthavn derfor har måtte redusere sin aktivitet for å spare kostnader. En konsekvens av innsparingen har vært at tårnet på Torp siden 8. mars vært stengt store deler av dagen, og det igjen har medført at flyskolene som har brukt Torp for undervisning har måtte stanse sin virksomhet. – Vi har stor forståelse for frustrasjonen hos ansatte og elever, men vi mener vi nå har funnet en god løsning på denne situasjonen, sier Hareide.

Avtalen vil bli knyttet til den statlige bevilgningen på 90 millioner kroner som Stortinget vedtok 19. juni. Departementet er i dialog med Sandefjord Lufthavn AS om denne ordningen, og støtten vil komme på plass så snart den er godkjent av ESA.

– Jeg er glad for at vi nå får tilbake tårntjenester og dermed mulighet til å drive flyskole på Torp igjen.  Etter det jeg forstår har alle de berørte partene snakket sammen, slik at de tårntjenestene flyskolene trenger vil være på plass allerede fra kommende mandag, sier Hareide.

Til toppen