Uken som var - uke 41

Et uhøtidelig skråblikk på uken som var sett fra Brussel

En pinlig skrivefeil i Vatikanet, en restaurant hvor alle som jobber er tvillinger og en meget spesiell skulptur av bøyete skjeer. Det er noe av det vi fant da vi sveipet over det europeiske nyhetsbildet i uken som var.

Belgia vant nylig en internasjonal konkurranse i vinsmaking. Illusatrasjon: Morguefile

Holy Lesus! I Vatikanet har man funnet en litt pinlig skrivefeil på en minnemedalje i anledning Frans I har vært pave i ett år. Jesus er nemlig skrevet med feil forbokstav. Til alt hell skal det bare være solgt fire mynter før den ble tilbakekalt av det italienske myntvesenet.

Belgiere fleste er glade i god mat og drikke. Og de har tydeligvis en god nese for vin, for Belgia gikk nylig av med seieren i verdensmesterskapet i blindtest av vin som ble arrangert i det franske vindistriktet Bordeaux. Vinsmakere fra 15 deltok, og til slutt ble England og Danmark slått av nettopp Belgia.

Den europeiske økonomien viser tegn til bedring, men fortsatt spares og kuttes det på nasjonale budsjettet i EU. I Frankrike har president Francois Hollande tatt sine grep, blant annet ved å kutte i egen lønn og innføre økte skatter for de rikeste.

ryker presidentens sommerresidens i Brégançon fortet som har vært presidentens feriested siden de Gaulles tid. Fra neste sommer blir anlegget åpent for publikum og oppføres på listen over Frankrikes nasjonalmonumenter.

Dersom du ser dobbelt under et restaurantbesøk, så kan det være at du har drukket litt for mye alkohol. I Moskva, derimot, kan det være at du befinner deg på en litt spesiell restaurant. Der ansetter de nemlig kun tvillinger.

Husker du magikeren Uri Geller som fikk mye oppmerksomhet på grunn av sin evne til å bøye skjeer på en tilsynelatende uforståelig måte? Nå ber han folk sende ham 5000 skjeer som skal brukes til å lage en 3,6 meter høy gorilla som skal plasseres i hans private hage. Det står det allerede en rekke merkverdigheter, og fem ganger i året åpnes gaten for publikum.

God uke!

Til toppen