Uken som var - uke 6

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

Frimerker som både lukter og smaker sjokolade, norsk politi-tvitring som får internasjonal oppmerksomhet og en rekorddyr kollisjon var noe av det vi la merke til i vårt skråblikk på uken som var.

Belgisk sjokolade - nå også på frimerker. Illustrasjonsfoto: Morguefile

Belgia er blant annet kjent for sin gode sjokolade, som produseres i utallige smaksvarianter og innpakninger. Nå slår det belgiske postvesenet et slag for en av Belgias merkevarer og lanserte i forrige uke et frimerke som både lukter og smaker, ja nettopp – sjokolade. Denne videosnutten viser hvordan det hele går til, og du kan lære et og annet nederlandsk ord i samme slengen.

Oslo-politiet er aktive på Twitter, og en av deres meldinger om husbråk som viste seg å være et sykepleier-vorspiel ble i forrige uke kåret til Årets tweet i Oslo. Politiets bruk av sosiale medier har blitt lagt merke til langt utenfor landets grenser, og denne oppmerksomheten kom visstnok som en overraskelse. Derfor har Oslo-politiet nå presisert både i egne rekker og utad at de ikke oppfordrer til en konkurranse om å være morsomst, og at det er en hårfin balanse om å være morsom og å henge ut noen.

Tilbake i Belgia, hvor en tolv år gammen blindpassasjer har skapt en viss oppstandelse. Han klarte å komme seg fra Brussel til Malaga med fly uten å bli oppdaget. Nå har flyselskapet igangsatt undersøkelser av sine rutiner, men peker på at gutten tillegg til å snike seg usett inn på flyet også hadde klart å ta seg inn på den internasjonale delen av flyplassen.

Mr. Bean er forfulgt av morsomme og gjerne selvpåførte, uhell som får tv-tittere og kinogjengere til å brøle av latter. Men da skuespiller Rowan Atkinson i virkeligheten krasjet sin luksusbil mot et tre i 2011 var det ingen ting å le av, i alle fall ikke for forsikringsselskapet. I forrige uke ble det kjent at regningen kom på hele 910.000 britisk pund, visstnok den dyreste bilreparasjonen i Storbritannias historie.

God uke!

Til toppen