Presseinformasjon

Brende vert for møte mellom Verdensbankens president Jim Yong Kim og de nordiske og baltiske landene 24. mai

Den 24. mai i Oslo er utenriksminister Børge Brende vert for et møte mellom Verdensbankens president Jim Yong Kim og de nordiske og baltiske ministrene som har ansvar for Verdensbankgruppen.

- Jeg ser frem til å diskutere Verdensbankens arbeid og viktigste prioriteringer med president Kim og mine nordiske og baltiske kolleger, sier utenriksminister Brende.  

Det er store behov for økt finansiering for å oppfylle bærekraftmålene og Parisavtalen, og Verdensbankens ønske om kapitalutvidelse vil være et sentralt tema. President Kim arbeider også for at det skal bli et bedre samspill mellom langsiktig utviklingsinnsats og humanitær innsats.  

Pressen inviteres til å møte president Kim og utenriksminister Brende i Parkveien 45 klokka 14.55 onsdag 24. mai. Presse som ønsker å delta bes gi beskjed til guri.solberg@mfa.no før klokka 16.00 tirsdag 23. mai.

Presse inviteres også til å delta på en eksklusiv visning av filmen Bending the Arc på Vika kino klokka 19.00 samme kveld. Filmen handler om en gruppe helsearbeidere som jobbet blant de fattigste på Haiti. Filmen etterfølges av en debatt om global helse og kampen mot sult. President Jim Yong Kim og utenriksminister Børge Brende vil delta i debatten. Mer informasjon om dette arrangementet og påmelding finnes her.

Pressekontakt: Guri Solberg, guri.solberg@mfa.no, mobil 922 19 769

Til toppen