Historisk arkiv

Brev til Statens Bankinvesteringsfond

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Arbeid med mulige strukturelle løsninger for DnB og Kreditkassen

Statens Bankinvesteringsfond
Postboks 1807 Vika
0123 OSLO

Deres ref

Vår ref

Dato

99/6082 FM HOl

9.12.1999

Arbeid med mulige strukturelle løsninger for DnB og Kreditkassen

Det vises til Kredittmeldinga 1998, St.meld. nr. 11 (1999-2000) og til innstillingen fra finanskomiteen, Innst.S. nr. 44 (1999-2000).

I Kredittmeldinga heter det bl.a: på s. 32:

"Regjeringa viser til at dei aller fleste utvikla land har sentrale finansinstitusjoner med nasjonal eigarskap. Regjeringa meiner at det også i Noreg er viktig at det blir oppretthalde ein langsiktig norsk eigarskap i dei sentrale finansinstitusjonane som i omfang er tilstrekkeleg til å kunne forhindre ei uønskt utvikling. Spørsmålet om nasjonal eigarskap er knytt til dei spesielle funksjonane finansnæringa har i økonomien."

I Innst.S. nr. 44 uttaler flertallet i komiteen (alle unntatt Høyre, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti) bl.a.:

"Fleirtalet går inn for at staten må medverke til å etablere ei sterk norsk løysing på finansmarknaden, slik at den nasjonale eigarskapen ikkje vert svekka."

Komiteens flertall uttaler videre:

"Fleirtalet i komiteen, alle unnateke medlemene frå Framstegspartiet, Høgre og Sosialistisk Venstreparti, meiner at staten må samle sine eigarinteresser i ei eining og slik sikre den nasjonale eigarskapen gjennom å eige minst 1/3 av aksjane i denne. Ei slik eining må mellom anna få vilkår og høve til vidareutvikling i Noreg og i Norden. Fleirtalet meiner at eit eventuelt sal av aksjar i Kreditkassen ikkje kan gjennomførast før ein har sett kva norsk løysing som kan etablerast."

Komiteens flertall uttaler også:

"Fleirtalet meiner at Regjeringa bør gje prioritet til arbeidet med statens eigarskap i ei sterk norsk finansløysing."

I Kredittmeldinga heter det bl.a. på side 13:

"Ut fra retningslinjene for utøvinga av eigarinteressene, og som det òg har vore brei semje om, legg departementet til grunn at den økonomiske styringa av offentleg forretningsverksemd er skild reelt og formelt frå moglege spørsmål av meir politisk eller samfunnsmessig art. Dette legg departementet vidare til grunn i samband med utøvinga av statens eigarinteresser."

Statens eierinteresse i DnB og Kreditkassen blir utøvet gjennom Statens Bankinvesteringsfond.

Med utgangspunkt i de retningslinjer for nasjonalt og statlig eierskap som Stortinget har lagt ved behandlingen av Kredittmeldinga 1998, bes Bankinvesteringsfondet om, som ledd i forvaltningen av det statlige eierskapet, å vurdere mulige aktuelle strukturelle løsninger for Kreditkassen og DnB. Målet er å etablere en sterk finansløsning med et stabilt nasjonalt eierskap. Det er i denne sammenheng viktig å bevare de sentrale ledelsesfunksjoner (hovedkontorfunksjonen) i Norge. Stortinget legger til grunn at staten samler sine eierinteresser i en slik enhet.

Bankinvesteringsfondet skal ta utgangspunkt i forretningsmessige kriterier og de retningslinjer Stortinget og Regjeringen har trukket opp for det nasjonale og statlige eierskapet. Bankinvesteringsfondet må vurdere de mulighetene og løsningsalternativene som synes relevante for å oppnå de målsettingene og retningslinjene Stortinget og regjeringen har trukket opp. Arbeidet skal omfatte både DnB og Kreditkassen. Det skal vurderes hva slags alternativer som kan være forretningsmessig mest gunstige, både for DnB og for Kreditkassen som institusjoner, og for staten som eier. Det må legges avgjørende vekt på å oppnå løsninger som gir grunnlag for å etablere og videreutvikle en konkurransedyktig og robust forretningsstrategi, gitt utviklingen i finansmarkedet, bl.a. når det gjelder teknologi, bransjeglidning og økt internasjonal integrasjon.

Konkurransemessige vurderinger vil inngå som en del av en konsesjonsbehandling av evt. søknader om å etablere nye strukturelle konstellasjoner. Arbeidet bør derfor se hen til konkurransemessige spørsmål, både totalt sett og i viktige delmarkeder.

Vurderingene kan omfatte både fusjoner, oppkjøp og samarbeidsavtaler med andre institusjoner, herunder strategiske allianser, jf. Ot.prp. nr. 9 (1999-2000). Både norske og utenlandske institusjoner kan tas i betraktning, gitt at eventuelle løsninger vil være i samsvar med retningslinjene om nasjonalt og statlig eierskap.

Departementet legger til grunn at Bankinvesteringsfondet søker bistand hos eksterne rådgivere. De rådgiverne som benyttes må være uavhengige av DnB og Kreditkassen, og av institusjoner som kan ha interesser av spesielle strategiske løsninger for de to bankene.

Med hilsen

Jan Bjørland e.f.
ekspedisjonssjef

Hilde Olsen
avdelingsdirektør

Kopi: Oslo Børs
Den norske Bank
Kreditkassen

VEDLEGG