Historisk arkiv

Kulturnett Norge åpnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 117/98
Dato: 08.12.98

Kulturnett Norge åpnet

Kulturnett Norge ble åpnet tirsdag av statssekretær Per Kristian Skulberg i Kulturdepartementet. Kulturnettet skal være paraplyen over sektornettene for arkiv, bibliotek, museer og et eget kunstnett, og skal være forankret i Nasjonalbiblioteket med en redaksjon i Mo i Rana.

I åpningen av Kulturnettet inngikk også den interaktive installasjonen "Mimetic Dynamics" av Natasha Barret og Øyvind Hammer i Universitetsbibliotekets utstillingssal. Installasjonen kan nå sees og høres av Internett-brukere over hele verden.

Det norske kulturnettet er et nasjonalt fellestiltak med medvirkning av alle sentrale kulturaktører. Det skal være et åpent, digitalt samarbeidsnettverk og inngår som en del av Kulturdepartementets handlingsplan for IT på kulturområdet i årene 1998-2001. Selve Kulturnett Norge inneholder nyheter om kultur og IT, oppslagstavle, diskusjonsrom og kulturkalender.

Mange viktige kulturtilbud på Internett vil bli lagt til rette gjennom regionale og lokale tiltak, til dels organisert som regionale kulturnett. Kulturnett Norge skal være en aktiv samarbeidspartner for de regionale miljøene.

Kulturnett Norge skal være et kultur- og kunnskapsnett som skal søke samarbeid med fag- og forskningsinstitusjoner under andre departementer, med fylkeskommuner og kommuner, frivillige kulturorganisasjoner og enkeltkunstnere. Kulturnett Norge og sektornettene skal også knytte forbindelser med kultur- og næringslivsinteresser som kan styrke utviklingen av ”kulturisme”.

Med åpningen av Kulturnett Norge er det nå nasjonale kulturnett i alle de nordiske land, som kan tjene som plattformer for kultursamarbeid og erfaringsutveksling. Det er også kulturnett i bl.a. Australia, Mexico, Egypt og Canada.


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Stein Sægrov, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80

Lagt inn 9. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen