Historisk arkiv

Forslag til lovfestet rett til utdanningspermisjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

07.12.98

Forslag til lovfestet rett til utdanningspermisjon

Et partssammensatt utvalg har utredet et forslag til lovfestet rett til utdanningspermisjon. Utvalgets leder, advokat Tarjei Thorkildsen, overleverte i dag utvalgets innstilling til kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad og kirke,- utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun.

- En lovfestet rett til utdanningspermisjon er et viktig ledd i kompetansereformen og forslaget er særlig viktig fordi det vil innebære at alle virksomheter og arbeidstakere kommer inn under slike ordninger, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad.

Utvalget foreslår at arbeidstakere gjennom lov gis en rett til permisjon i inntil tre år fra sitt arbeid for å ta videre utdanning. For å gjøre rettigheten reell foreslår utvalget særlige regler som sikrer arbeidstaker rett til å komme tilbake til virksomheten etter permisjonens utløp. Det foreslås også regler som skal ivareta arbeidsgivers interesser dersom permisjonen vil være til hinder for virksomhetens forsvarlige planlegging av drift eller personaldisponeringer.

Utvalgets innstilling vil bli sendt på vanlig høring.

Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Eva Kvandal. Tlf. priv.: (+47) 22 38 26 38
Lagt inn 7. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen