Historisk arkiv

Unge positivitetsagenter i 62 utkantkommuner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 28/1999
Dato: 22.03.1999

Unge positivitetsagenter i 62 utkantkommuner

Kommunal- og regionaldepartementet tilbyr en representant for ungdommen i 62 utkantkommuner opplæring som positivitetsagent. Opplæringen skal gi ungdom kunnskap om å arbeide prosjektrettet. Målet er å bruke ungdommen mer aktivt for å opprettholde et levende lokalmiljø i distriktsnorge.

– Det er viktig å ta ungdommen med i planlegging og gjennomføring av samfunnstiltak slik at lokalmiljøet blir mer attraktivt for unge som ønsker å slå seg ned der, sier politisk rådgiver Inge Bartnes. – Jeg oppfordrer derfor kommunene til å ta kontakt med ungdommen, slik at de kan velge ut sin representant.

Opplæringen er et ledd i utkantkommunesatsingen og finansieres av departementet. Hensikten er at ungdom skal gis mulighet til å engasjere seg i lokalmiljøet ut fra ungdommens egne premisser. Positivitetsagenten skal også være et bindeledd mellom ungdom og kommunen, og pådrivere/initiativtakere til arrangementer.

Positivitetsagentene kan videre ha kontakt med utflyttet ungdom for å være et talerør mellom utflyttet ungdom og lokalmiljøet. Det kan også arrangeres samlinger mellom positivitetsagentene der de kan utveksle erfaringer.

Priv. til red:
Vedlegg:
linkdoc#docOversikt over de kommuner som får tilbudet.
linkdoc016005-070134#docForslag til arbeidsområder for positivitetsagentene.

Lagt inn 23. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen