Historisk arkiv

Miljøverndepartementet kartlegger Norges genetiske og biologiske formue

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 22.03.99

Pressekonferanse - Miljøverndepartementet kartlegger Norges genetiske og biologiske formue

Pressekonferanse, Miljøverndepartementet, 24. mars 1999, rom 215 kl. 09.30 til 10.30

IT skal brukes som verktøy for å sikre det biologiske mangfoldet i Norge, og gi kommunene oversikt over de naturverdier de forvalter. Kunnskap om truet og sårbar natur og biologiske ressurser som kan utnyttes, skal gi kommunene større mulighet til å forutse arealbruken i plansammenheng. Direktoratet for naturforvaltning vil på pressekonferansen overrekke statsråd Guro Fjellanger en "håndbok for kartlegging av biologisk mangfold i kommunene".

Rådgiver Terje Klokk fra Direktoratet for naturforvaltning vil presentere håndboka og gi en kort IT-demonstrasjon av resultater og anvendelse av kartleggingen av det biologiske mangfoldet i Ringsaker kommune. Etter utprøving i 8 kommuner videreføres programmet i 1999 i 80 kommuner. Alle kommuner skal være med i programmet innen år 2001, og det er satt en frist til år 2005 for gjennomføringen av det.

Det biologiske mangfoldet utarmes i dag som følge av et stadig økende press fra samfunnet. Regjeringen har derfor satt i gang et femårig statlig/kommunalt program for å styrke og videreutvikle dagens beslutningsgrunnlag for å sikre en effektiv og økologisk forsvarlig utvikling av samfunnet. Programmet vil gi et verdifullt grunnlag til regjeringens handlingsplan for biologisk mangfold.


Kontaktpersoner:
Avdelingsdirektør Ivar Baste, telefon 22 24 60 68
Rådgiver Ove Hokstad, telefon 22 24 58 34

Lagt inn 22. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen