Historisk arkiv

Anbud for drift av regionale flyruter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 37/1999
Dato: 25. mars 1999

Anbud for drift av regionale flyruter

- Samferdselsdepartementet har i dag utlyst anbud for drift av regionale flyruter i Norge. Flyselskaper i alle EØS-land er invitert til å levere anbud.

Denne åpne anbudskonkurransen omfatter trafikk ved regionale lufthavner, og anbudene skal gjelde for perioden 1. april 2000 til 31. mars 2003. Innen flyrutetrafikk er dette den klart største offentlige anbudskonkurransen i hele Europa, opplyser samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

De regionale flyrutene, som i dag hovedsakelig trafikkeres av Widerøe’s Flyveselskap ASA, omfatter 26 lufthavner og hadde i 1998 om lag en million passasjerer. Trafikkgrunnlaget er stort, og det ligger til rette for fortsatt vekst i trafikken. Hensikten med anbudsutformingen er å sikre effektiv konkurranse om de ulike ruteområdene.

Enerett til regional ruteflyging vil bli gitt til dem som har lavest anbud, det vil si det laveste behovet for tilskudd fra staten. Flyselskap som får enerett til regional ruteflyging må ha gyldig lisens for drift av flyselskap i EØS-området. I tillegg forutsettes det at innlevert anbud oppfyller de krav som Samferdselsdepartementet har fastsatt for driften av rutene. Slike krav omfatter blant annet billettpriser, antall avganger og flyenes størrelse og setekapasitet.

I anbudsutlysningen er det pekt på at anbud kun er aktuelt dersom ingen flyselskaper vil trafikkere de aktuelle rutestrekningene på forretningsmessige vilkår. For de tre rutene Vadsø – Tromsø, Hammerfest – Tromsø og Stokmarknes – Bodø er det allerede mottatt melding om at flyselskap ønsker å trafikkere strekningene på rent forretningsmessige vilkår og dermed uten offentlig støtte.

Ruter og ruteområder

Anbudsinnbydelsen omfatter 12 ruteområder som igjen er fordelt på i alt 19 anbud. Fem av ruteområdene består av ett enkelt anbud og de øvrige ruteområdene av to anbud hver. For ruteområder med to anbud er det anledning for flyselskapene til å slå sammen anbudene til ett samlet anbud.

Ruteområdene er som følger:

001. Ruteområde 1

Ruter mellom Vadsø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg og Hammerfest, samt mellom disse lufthavnene og Kirkenes og Alta

Hasvik – Tromsø, Hasvik – Hammerfest, Sørkjosen – Tromsø

002. Ruteområde 2

Vardø – Kirkenes

003. Ruteområde 3

Lakselv – Tromsø

004. Ruteområde 4

Andenes – Bodø, Andenes – Tromsø

005. Ruteområde 5

Svolvær – Bodø

Leknes – Bodø

006. Ruteområde 6

Røst – Bodø

007. Ruteområde 7

Narvik (Framnes) – Bodø

008. Ruteområde 8

Brønnøysund – Bodø, Brønnøysund – Trondheim

Sandnessjøen – Bodø, Sandnessjøen – Trondheim

009. Ruteområde 9

Mo i Rana – Bodø, Mo i Rana – Trondheim, Mosjøen – Bodø, Mosjøen – Trondheim

Namsos – Trondheim, Rørvik – Trondheim

0010.Ruteområde 10

Florø – Oslo

Florø – Bergen

0011.Ruteområde 11

Førde – Oslo

Førde – Bergen

0012.Ruteområde 12

Sogndal – Oslo, Sogndal – Bergen

Sandane – Oslo, Sandane – Bergen, Ørsta-Volda – Oslo, Ørsta-Volda - Bergen

Frist for innlevering av anbud er satt til 25. juni i år. Valg av flyselskap vil skje tidligst 25.8.99. Flyselskaper i hele EØS-området kan delta i anbudskonkurransen, forutsatt at selskapene har nødvendig lisens.

Lagt inn 26. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen