Historisk arkiv

Jernbanetunnel gjennom Gamlebyen i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 25/99
Dato: 19.03.99

Jernbanetunnel gjennom Gamlebyen i Oslo:

Nødvendig med tilleggsutredninger

Det er nødvendig med ytterlige utredninger om jernbanetunnel gjennom Gamlebyen i Oslo, før saken kan legges fram for Stortinget. De nye utredningene skal ta for seg nye varianter av alternativer som inngår i den konsekvensutredningen som ble lagt fram i september i fjor, og som i fjor høst var til offentlig ettersyn og høring hos berørte parter. Tilleggsutredningene vil være en oppfølging av høringsuttalelser fra blant annet Riksantikvaren og Oslo kommune.

Behovet for tilleggsutredninger har til dels sammenheng med synspunkter som er kommet fram som følge av at konsekvensutredningen for jernbanetunnelen er blitt samordnet med kommunedelplanen for Bjørvika Gamlebyen. Både konsekvensutredningen og kommunedelplanen var i tiden fra 30. september til 1. desember i fjor til offentlig ettersyn og offentlig høring.

Tilleggsutredningene skal etter planen gjennomføres innen utgangen av august i år. Stortingsproposisjonen om jernbanetunnel gjennom Gamlebyen kan derfor tidligst legges fram for Stortinget seint på høstparten i år, går det fram av en orientering som er tatt inn i forslag til en del endringer i statsbudsjettet for 1999.

Lagt inn 19. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen