Historisk arkiv

Romeriksporten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 24/99
Dato: 19.03.99

Romeriksporten:

Boligeiere får erklæring om erstatningsansvar

- Personer som kan få skader på sin boligeiendom som følge av arbeidet med Romeriksporten skal ha trygghet for at det både i dag og i framtiden er noen som bærer ansvar for å erstatte skaden. Alle berørte boligeiere vil derfor bli tilbudt en garantierklæring utstedt av NSB Gardermobanen AS og garantert av NSB BA. Erklæringene er utarbeidet av NSB Gardermobanen AS i samråd med de lokale velforeninger og deres advokater, opplyser samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Garantierklæringen er tatt inn som vedlegg til en stortingsmelding om arbeidet med å gjøre ferdig jernbanetunnelen Romeriksporten, på Gardermobanen. Erklæringen inneholder regler som vil gi boligeierne et raskt og betryggende tilbud om hvordan eierne av jernbanetunnelen vil oppfylle sitt erstatningsansvar.

Erklæringen gir også sikkerhet for at erstatningsansvaret vil bli oppfylt uansett om NSB BAs eierskap endres eller om jernbanetunnelen Romeriksporten skifter eier, går det fram av stortingsmeldingen som ble lagt fram i statsråd i dag.

Lagt inn 19. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen