Historisk arkiv

Tilbringertransport til Gardermoen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 22/99
Dato: 19.03.99

Tilbringertransport til Gardermoen:

Tog og buss er vinnere!

- Over 60 prosent av flypassasjerene reiser med tog eller buss til og fra Oslo lufthavn Gardermoen. I internasjonal sammenheng kjenner ikke Samferdselsdepartementet noen sammenlignbar flyplass med så høy kollektivandel. Denne utviklingen lover godt for kollektivtrafikken i det sentrale Østlandsområdet, særlig når vi vet til at det blir et enda bedre togtilbud når jernbanetunnelen Romeriksporten tas i bruk i slutten av august i år.

Dette sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll i en kommentar i forbindelse med at regjeringen i statsråd i dag har lagt fram en stortingsmelding som blant annet tar for seg arbeidet med å gjøre ferdig jernbanetunnelen Romeriksporten, på Gardermobanen.

Flytoget og NSBs tog tar til sammen om lag 42 prosent av de flyreisende, mens vel 20 prosent benytter buss, viser trafikktall som nå blir lagt fram i stortingsmeldingen.

Trafikkmengden på vegnettet mot Gardermoen har samtidig vært langt svakere enn antatt. Økningen på E6 ut av Oslo ved Alnabru har vært tre prosent, mot tidligere antatt 14 prosent.

Lagt inn 19. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen