Historisk arkiv

Statsministeren gratulerer "Leger uten grenser"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr. 143/1999
Dato: 15. oktober 1999

Statsministeren gratulerer "Leger uten grenser"

- Det er med stor glede jeg har mottatt nyheten om at organisasjonen Leger Uten Grenser er tildelt Nobels Fredspris for 1999. Dette er en anerkjennelse av det meget viktige arbeidet organisasjonen utfører, men også av alt humanitært arbeid.

Det sier statsminister Kjell Magne Bondevik i en kommentar til Den norske Nobelkomitéens valg av fredsprisvinner.

- Utviklingen det siste året, med fordrivingen av store folkemengder i Kosovo, Øst-Timor og Afrika, har vist hvor avgjørende det er at verdenssamfunnet har effektive humanitære hjelpeorganisasjoner som kan bidra til å lindre menneskelig nød, sier statsministeren.

- Leger Uten Grenser har med sitt verdensomspennende engasjement, sin uavhengige stilling og sin vilje og evne til å arbeide i særdeles vanskelige områder, en viktig rolle i det internasjonale humanitære arbeidet. Jeg ser tildelingen også som et håndslag til alle de enkeltpersoner som med innsats og mot, engasjerer seg i humanitær virksomhet, sier statsministeren.

Statsministeren minner om at Leger Uten Grenser er en viktig kanal for norsk humanitær bistand. – I løpet av de siste to årene er det blitt kanalisert over 100 millioner kroner via denne organisasjonen, som siden 1996 har vært etablert med eget kontor i Norge, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Lagt inn 15. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen