Historisk arkiv

Budsjettpunkter sortert etter geografisk interesse.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Budsjettpunkter sortert etter geografisk interesse.

Østfold

Nytt fengsel i Halden detaljprosjekteres og kostnadskalkylene kvalitetssikres av eksterne. Prosjektet er forsinket i forhold til opprinnelige planer. Regjeringen har vedtatt at Statsbygg skal være byggherre. Prosjektet følger normalprosedyren for statlige prosjekter.

Akershus

Det er inngått avtale om nye og tidsmessige lokaler for Follo tingrett. Lokalene skal være ferdigstilt i 2006. Eidsvoll tingretts nye lokaler skal stå ferdig våren/sommeren 2004.

Oslo

Tallet på anmeldte saker i Oslo politidistrikt falt med 6,9 prosent pr. 1. juni 2003 sammenlignet med samme tidspunkt i fjor. Den gjennomsnittlige saksbehandlingstiden for forbrytelser er redusert fra 223 dager i 2001 til 129 dager i fjor.

Politihelikopteret i Oslo ble etablert 1. september 2003.

Det skal opprettes et sentralt sekretariat for den statlige konfliktrådsordningen i Oslo fra 1. januar 2004. Gjenopptakelsekommisjonen for straffesaker skal ha kontor i de samme lokalene.

Justisdepartementet setter av midler for å utvide kapasiteten ved Oslo fengsel med 23 plasser i løpet av sommeren 2004.

Hedmark

Virksomheten ved Politihøgskolens kurs og øvingssenter i Nord-Odal flyttes til Stavern. Justisdepartementet arbeider for å finne ny virksomhet til anlegget i Nord-Odal.

Justisdepartementet skal sette opp et modulfengsel i tilknytning til Kongsvinger fengsel med 15 plasser. Et modulfengsel leveres prefabrikkert med celleinventar og kan demonteres og flyttes til andre steder hvis behovet tilsier det.

Oppland

Justisdepartementet vil vente med en vurdering av om de to politidistriktene i Oppland fylke bør slås sammen til politireformen er gjennomført og evaluert.

Buskerud

Justisdepartementet vil vente med en vurdering av om politidistriktene i Buskerud fylke bør slås sammen til politireformen er gjennomført og evaluert.

Overføringen av tingslysningen fra domstolene til Statens kartverk i Ringerike kommune starter opp i 2004. Dette skjer i et samarbeid mellom Statens kartverk, Domstolsadministrasjonen og Norsk Eiendomsinformasjon AS. Arbeidet ventes å pågå til første kvartal 2007.

Vestfold

Justisdepartementet har inngått avtale med Forsvarsbygg/Skifte eiendom om leie av deler av Fredriksvern verft i Stavern som justissektorens kurs og øvingssenter. Vestfold sivilforsvarskrets og hovedadministrasjonen i Utrykningspolitiet etableres i tilknytning til kurs- og øvingssenteret.

Det nye Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap samlokaliseres i Tønsberg mot slutten av 2004. Det settes av 19,5 mill. kr til å dekke utgifter i forbindelse med nyetableringen.

Telemark

Justisdepartementet skal sette opp et modulfengsel i tilknytning til Skien fengsel med 15 plasser. Et modulfengsel leveres prefabrikkert med celleinventar og kan demonteres og flyttes til andre steder hvis behovet tilsier det.

Aust-Agder

Nedenes, Holt og Sand tingretter slås sammen og etableres som Aust-Agder tingrett i Arendal. To av kommunene som i dag sokner til Sand, vil i stedet knyttes til Kristiansand tingrett.

Rogaland

Regjeringen vil styrke beredskapen ved redningshelikopterbasen på Sola og legger inn 14,5 mill. kr i budsjettet for å finansiere døgnkontinuerlig tilstedevakt. Det betyr at reaksjonstiden kan reduseres fra anslagsvis en time til et kvarter.

Hordaland

Justisdepartementet skal sette opp et modulfengsel i tilknytning til Bergen fengsel med 15 plasser. Et modulfengsel leveres prefabrikkert med celleinventar og kan demonteres og flyttes til andre steder hvis behovet tilsier det. Ordningen med dublering av 21 plasser i Bergen fengsel føres videre. Prosjektet med utvidelse av varetekstkapasiteten er forsinket.

Sør-Trøndelag

Justisdepartementet skal sette opp et modulfengsel i tilknytning til Trondheim fengsel med 15 plasser. Et modulfengsel leveres prefabrikkert med celleinventar og kan demonteres og flyttes til andre steder hvis behovet tilsier det.

Nytt politihus i Trondheim skal tas i bruk i 2004.

Norsk rettsmuseum i Trondheim får økt sin bevilgning fra 1,6 mill. kr til 2,0 mill. kr.

Troms

Tromsø fengsel utvides med 25 plasser fra sommeren 2004. Bevilgningen økes med 16.1 mill. kr i for å dekke merutgifter til årsverk og drift.

Finnmark

Sentralenheten som behandler søknader om voldsoffererstatning i første instans kommer i full drift og vil i løpet av året ha 14 arbeidsplasser i Vardø.

Indre Finnmark tingrett/Sis-Finnmàrkku diggegoddi, skal opprettes i Tana i 2004. Det er inngått avtale om leie av lokaler.

Øst- Finnmark tingrett etableres i Vadsø som en sammenslutning av tingrettene i Varanger, Vardø og Tana.

Svalbard

Det er satt av 11,1 mill. kr på Svalbardbudsjettet til ny helikopteravtale som gir bedre beredskap på øygruppen.

Bevilgningene til investeringer i fjernvarmenettet i Longyearbyen føres videre i 2004. Nettet bygges for å gi en sikker energitilførsel til innbyggerne.

Skattesatsen på lønnsinntekt på Svalbard økes fra 6 til 8 prosent.

Eksportavgiften på kull legges om, noe som gir økte inntekter på ca. 2 mill. kr.