Historisk arkiv

Foreslår 2 millioner kroner til ByggSøk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 13.05.2005 (Revidert nasjonalbudsjett)

Pressemelding

Nr.: 75/2005
Dato: 13.05.2005

Revidert nasjonalbudsjett

Foreslår 2 millioner kroner til ByggSøk

Regjeringen vil bruke 2 millioner kroner for å få næringslivet og flere kommuner til å ta i bruk ByggSøk. - Elektronisk byggesaksbehandling gjør prosessen i plan- og byggesaker enklere og raskere for brukerne og kommunene, og vi vil at flere skal erfare det, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Både byggebransjen og kommunene gir elektronisk behandling av byggesaker via ByggSøk positive tilbakemeldinger. Regjeringen har som mål at 150 kommuner skal tilby elektronisk byggesaksbehandling innen 2007og at 20 prosent av alle byggesøknader sendes elektronisk. Femten kommuner tilbyr i dag tjenesten, blant annet Bergen, Kristiansand, Oslo, Sandnes og Stavanger.

- Midlene som foreslås i revidert nasjonalbudsjett skal brukes til å stimulere kommuner og byggenæringen til å ta i bruk ByggSøk ved å fokusere på fordelene ved å innføre elektronisk behandling av plan- og byggesaker. Enklere og raskere behandling gir reduserte kostnader for alle parter, understreker kommunalminister Erna Solberg.