Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Spleiselag på markedsføring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Reindriftssjef Ellen Inga O. Hætta mener slakteriene i fremtiden må bidra mer i markedsføringen av reinkjøtt. Hun tenker seg samme løsning som i Finland der de ulike aktørene i næringen danner spleiselag for å øke salget av kjøtt. (23.12.2003)

Spleiselag på markedsføring

Reindriftssjef Ellen Inga O. Hætta mener slakteriene i fremtiden må bidra mer i markedsføringen av reinkjøtt. Hun tenker seg samme løsning som i Finland der de ulike aktørene i næringen danner spleiselag for å øke salget av kjøtt.

Markedssituasjon for reinkjøtt har i høst vært svært vanskelig. Flere reineiere har ikke fått levert dyrene sine på slakteriet og i slutten av november møtte representanter for reindriftsnæringen landbruksminister Lars Sponheim (V) for å drøfte mulige løsninger. Resultatet ble blant annet en annonsekampanje i TV for å øke salget og dermed få en bedre balanse mellom antall rein og beitegrunnlag på vidda. Slakteriene melder nå at salget er i ferd med å ta seg opp og reindriftssjef Ellen Inga O. Hætta i Reindriftsforvaltningen mener slakteriene i fremtiden må bidra mer i markedsføringen av reinkjøtt. Hun tenker seg samme løsning som i Finland der de ulike aktørene i næringen danner et spleiselag.

-Det er naturlig at de som har en vare å selge bruker penger på å markedsføre den. Vi bør vurdere å danne et spleiselag slik de har gjort i Finland, sier Hætta i siste utgave av Reindriftsnytt. Etter reindriftssjefens syn bør slakteriene selv bidra med penger for å øke salget.


23. desember 2003

Til toppen