Historisk arkiv

Mat: Gi oss større utvalg!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Gi oss større utvalg og bedre kvalitet på ferskvarer, lokal produsert mat og økologisk mat i butikkene, er den klare beskjeden fra de Matpolitiske forbrukerpanelene. (10.06.2005)

Mat: Gi oss større utvalg!

Mat: Gi oss større utvalg og bedre kvalitet på ferskvarer, lokal produsert mat og økologisk mat i butikkene, er den klare beskjeden fra de Matpolitiske forbrukerpanelene til landbruks- og matminister Lars Sponheim (V) og til matkjedetoppene.

Fremtidens matbutikker
Har vi de matvarebutikkene vi fortjener? Det var hovedtema for dagens debattmøte mellom matminister Lars Sponheim, representanter fra de Matpolitiske forbrukerpanelene og topplederne i matvarekjedene. Forbrukerpanelene kom med flere utfordringer til kjedene, og stilte bla spørsmål om "Hvordan forklarer dere at en enslig frittstående kjøpmann har bedre utvalg og kvalitet på økomat og lokal mat enn kjedene i Kristiansand området?", og "Er forbrukerne bedre tjent med uavhengige kjøpmenn enn butikkbestyrere som er leilendinger hos kjedene?".

Mat: Drøyt 100 personer deltok på debattmøtet i dag hvor landbruks- og matminister Lars Sponheim hadde invitert de Matpolitiske forbrukerpanelene til åpent møte med toppene i matvarekjedene.