Historisk arkiv

Dyrk fram en million

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 07/04
Dato: 11. februar 2004

Innovasjonsutfordring til kommune-Norge:

Dyrk fram en million

Hvilken norsk kommune er best til å dyrke fram gode idéer og skaffe de beste vekstvilkårene?

I går lanserte Regjeringen sin innovasjonskampanje på en konferanse i Oslo. Nå følger Innovasjon Norge opp med en utfordring til landets kommuner. Premien på en million kroner til beste kommune skal deles ut i mai av nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Gunn Ovesen.

- Jeg oppfordrer alle kommuner til å ta utfordringen og legge til rette for et innovativt næringsliv. Vi trenger både et norgesmesterskap og et godt samarbeid for innovasjon og økt verdiskaping, sier nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

Alle landets kommuner får nå en innovasjonspakke som inneholder en pose idéfrø og alt som trengs for å dyrke dem fram, samt råd og tips om næringsutvikling. Idéfrøet vil bli til en solsikke, og den kommunen som klarer å dyrke frem den mest livskraftige planten og samtidig redegjøre for hvilke utfordringer de står overfor i arbeidet for økt innovasjon, vil få 1 million kroner til rådighet for å hjelpe i gang prosjekter i sin kommune.