Historisk arkiv

Samefolkets dag offisiell flaggdag i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

-Jeg er svært glad for å kunngjøre at samefolkets dag fra 6. februar 2004 blir offisiell flaggdag i Norge, sa statsminister Kjell Magne Bondevik i Mo i Rana onsdag. Samisk versjon(3.12.03)

Pressemelding

Nr.: 164/2003
Dato: 3. desember 2003

Samefolkets dag offisiell flaggdag i Norge


-Jeg er svært glad for å kunngjøre at samefolkets dag fra 6. februar 2004 blir offisiell flaggdag i Norge. Det er mitt ønske at flagging på samefolkets dag – både med det norske og det samiske flagget rundt i det ganske land – skal vise at samisk kultur er sterk og levekraftig, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Samefolkets dag markeres i Norge, Sverige, Finland og Russland og er et viktig symbol for et samlet samisk folk på tvers av landegrensene. Dagen feires til minne om det første samiske fellesmøtet 6. februar 1917. Dette møtet la grunnlaget for det landsdekkende og tverrnasjonale samesamarbeidet som har utviklet seg fram til i dag.

6. februar 2004 vil statlige bygg bli oppfordret til å benytte det samiske flagget sammen med det norske. - I Oslo vil vi i Regjeringskvartalet flagge også med sameflagget, slik vi gjorde også i år, sier Bondevik.

Statsministeren sier dette er positivt og bidrar til en verdig markering og synliggjøring av den samiske kulturen. – Det er viktig å gjøre samisk kultur synlig og kjent. Jeg ønsker at offisiell flagging på samefolkets dag skal framstå som et symbol på anerkjennelsen av samisk kultur, historie og identitet, og oppfordrer alle offentlige virksomheter til å flagge også med det samiske flagget denne dagen, avslutter statsministeren.

Vedlegg:
- ” Samefolkets dag som offisiell flaggdag”,
rapport fra interdepartemental arbeidsgruppe, november 2003
- Informasjon til offentlige institusjoner om bruk av sameflagget