Historisk arkiv

Morten Meyer overtar etter statsråd Victor Norman

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Direktør Morten Andreas Meyer (44), Hamar, er i dag utnevnt som statsråd og sjef for Arbeids- og administrasjonsdepartementet med virkning fra i dag kl. 16.00. Samtidig har statsråd Victor D. Norman etter søknad fått avskjed i nåde fra samme tidspunkt. (08.03.04)

Pressemelding

Nr.: 41/2004
Dato: 8. mars 2004

Morten Meyer overtar
etter statsråd Victor Norman

Kronprinsregenten har i ekstraordinært statsråd i ettermiddag utnevnt direktør Morten Andreas Meyer (44), Hamar, som statsråd og sjef for Arbeids- og administrasjonsdepartementet med virkning fra i dag kl. 16.00. Samtidig har statsråd Victor D. Norman etter søknad fått avskjed i nåde fra samme tidspunkt.

I ekstraordinært statsråd i ettermiddag er politisk rådgiver Eirik Lae Solberg (33), Oslo, og byrådssekretær Elbjørg Torsøe (31), Oslo, utnevnt til statssekretærer i Arbeids- og administrasjonsdepartementet fra i dag kl. 16.00. Samtidig har statssekretærene Lars Arne Ryssdal og Osmund Kaldheim fått avskjed i nåde fra samme tidspunkt.

Statsråd Morten Andreas Meyer var statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet fra 26. oktober 2001 til 27. oktober 2003. Han kommer nå fra en stilling som direktør i firmaet PriceWaterhouseCoopers. Han har bred erfaring fra stillinger i næringslivet. Meyer er innstilt som medlem av Høyres sentralstyre fra mai 2004, er medlem av Høyres programkomite, og har tidligere hatt tillitsverv i Unge Høyre og i Høyre i Hamar og Hedmark.

Statssekretær Eirik Lae Solberg kommer fra stillingen som politisk rådgiver i Nærings- og handelsdepartementet, som han har innehatt siden 19. oktober 2001. Han har mastergrad i historie og politikk fra Universitetet i Cambridge fra 1997, og bachelorgrad i sosialøkonomi fra London School of Economics i 1996. Han har tidligere vært politisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe. Solberg har hatt tillitsverv i Unge Høyre og har representert Høyre i Drammen bystyre.

Statssekretær Elbjørg Torsøe kommer fra stillingen som byrådssekretær Oslo kommunes byrådsavdeling for byutvikling. Hun er cand.polit. fra Universitetet i Bergen i 1999, med hovedfag i sammenlignende politikk. Hun har tidligere vært ansatt i Høyres hovedorganisasjon, og har vært vitenskapelig assistent ved Handelshøyskolen BI.

>Regjeringslisten>Statssekretærlisten