Historisk arkiv

Nye skjema for angrefrist gir bedre forbrukervern

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 97049
Dato: 02.05.1997

Nye skjema for angrefrist gir bedre forbrukervern

Forbrukere som gjør innkjøp ved postordresalg, salg utenfor selgerens faste utsalgssted eller telefonsalg, kan etter angrefristloven gå fra avtalen. Forutsetningen er at kunden melder fra til selgeren innen ti dager etter at en har mottatt varen og fått overlevert angrefristskjema. En ny forskrift om angrefristskjema ble fastsatt av Kongen i statsråd fredag.

- For å bedre forbrukervernet har vi endret forskriften til angrefristloven, slik at de skjemaene som finnes i vedlegget til forskriften skal benyttes, sier forbrukerminister Sylvia Brustad. - Disse skjemaene blir nå de eneste tillatte, og det blir ikke anledning til å utforme egne angrefristskjemaer, sier forbrukerministeren.

En viktig endring er at angrefristen ved postforsendelser først begynner å løpe når forbrukeren har fått varen i hende, det vil si når den er hentet på postkontoret. - Det har vært tilfeller der forbrukeren ikke har hatt mulighet for å hente forsendelsen på postkontoret før angrefristen har løpt ut. Forbrukeren får nå få en reell angrefrist etter å ha mottatt varen, understreker Sylvia Brustad.

Etter at angrefristloven er utvidet, er det også laget ett nytt skjema for tjenester en kjøper på denne måten, og ett for medlemskap i klubber hvor forbrukeren inngår avtale om løpende utgivelser. Enkeltbestillingen av for eksempel bøker i klubber en er medlem av, er ikke omfattet av angrefristloven.

Forbrukerrådet i fylkene kan svare på spørsmål i forbindelse med angrefristloven.

Lagt inn 2 mai 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen