Historisk arkiv

Forsvaret kjøper pansrede spesialkjøretøyer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr 060/96, 15.11.1996

Forsvaret kjøper pansrede spesialkjøretøyer

Forsvarsdepartementet godkjente i dag en kontrakt om pansrede spesialkjøretøyer til minerydding. Kontrakten har en verdi av 130 millioner kroner. Anskaffelsen er en del av et større prosjektet om anskaffelse av pansrede spesialkjøretøyer til en verdi av totalt 1 339 millioner kroner. Innføringen av pansrede mineryddere vil styrke soldatenes sikkerhet, og bidra til økt fremrykkningshastighet i stridssituasjoner.

Avtalen er inngått med Hägglunds Moelv AS, og omfatter ombygging og videreutvikling av 7 tunge mineryddere. Kjøretøyene skal leveres i perioden 1998-2000. Kontrakten vil øke bedriftens kompetanse innen utvikling og produksjon av militære spesialkjøretøyer, noe som Forsvaret vil kunne dra nytte av også i fremtiden. Kontrakten ble inngått i skarp konkurranse med en rekke utenlandske bedrifter.

Chassiet er tatt fra den velprøvde og godt kjente tyske Leopardstridsvognen som brukes i kavaleriet. Kjøpet av vogner med samme type chassis medfører derfor besparelser med hensyn til drift- og opplæring.

Lagt inn 15 november 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen