Historisk arkiv

Forsvarets kjøp av nattsikter gir utviklingsmuligheter for Narvik Technology AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 063/96
21.11.1996

Forsvarets kjøp av nattsikter gir utviklingsmuligheter for Narvik Technology AS

Forsvarsdepartementet godkjente i dag en kontrakt mellom Hærens forsyningskommando og Bofors AB, Sverige, til en verdi av 228 mill kroner (inkl mva). Bofors skal levere nattsikter til Forsvarets Robot 70 bakke-til-luft-rakettsystem. Dette vil øke bruksmulighetene til våpenet i mørke og i dårlig sikt. Våpensystemet brukes i dag både i Hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret til forsvar mot fly og helikoptre i lav høyde.

I forbindelse med avtalen er det forhandlet frem en gjenkjøpsavtale mellom Bofors og Forsvarsdepartementet. Under denne avtalen forplikter Bofors og underleverandøren CelsiusTech Electronics AB, Sverige, å legge deler av produksjonen til Narvik Technology AS, samt å overføre skrittvis hele produksjonen av denne type nattsikter til Narvikbedriften.

Gjenkjøpsavtalen vurderes som betydningsfull for både Narvik Technology og Forsvaret. For Narvikbedriften innebærer avtalen både et «teknologisk løft» og en mer solid plattform for videre utvikling. Teknologien som vil bli overført til bedriften faller inn under kategorien «elektrooptisk utstyr» og er dermed ett av Forsvarsdepartementets næringspolitiske satsingsområder. Elektrooptikk er et teknologifelt som inngår i svært mye av Forsvarets utstyr.

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen