Historisk arkiv

Alt direkte seifiske stanses nord for 62. graden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 52/96
11. november 1996

Alt direkte seifiske stanses nord for 62. graden

Det direkte seifisket med konvensjonelle redskap nord for 62. graden stanses nå for i år, slik det tidligere er stanset for alle andre bruksgrupper. Det er hensynet til en forsvarlig forvaltning og oppbygging av seibestanden som ligger bak dette vedtaket i Fiskeridepartementet.

  • Jeg legger avgjørende vekt på en forsvarlig forvaltning av fiskeressursene. Det internasjonale råd for havforskning har påpekt at seibestanden i nord bare såvidt ligger over trygge biologiske grenser, og har tilrådd at kvotene reduseres betydelig i 1997. Da er det ikke mulig å tillate et betydelig overfiske i inneværende år, sier fiskeriminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.
  • Heldigvis kan stansen gjennomføres uten at fiskerne eller fartøyene påføres store økonomiske belastninger, sier fiskeriministeren. - Det samlede norske seifisket er i år høyere enn på 25 år. Også de som fisker med konvensjonelle redskap (garn og håndsnøre) har i år fisket mer enn noen gang siden fangstregistreringene begynte. De kan fortsette det frie fisket etter torsk og hyse ut året, og dessuten gjenstår en stor del av kystgruppens sildekvote. For at de skal kunne gjennomføre torske- og hysefisket uten problemer har vi samtidig med stansen i det direkte seifisket, økt bifangstprosenten av sei i fisket etter andre fiskeslag med konvensjonelle redskap fra 10 til 25 prosent, sier Schjøtt-Pedersen.
Lagt inn 4 desember av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen