Historisk arkiv

Fornying av nordsjøtrålflåten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 40/96
20. september 1996

Fornying av nordsjøtrålflåten

- Nordsjøtrålflåten trenger fornying og vi ønsker å innføre ordninger som gjør dette mulig. Vi har en tid hatt arbeid i gang med sikte på revisjon av konsesjonsreglene for denne flåtegruppen, der målet er å øke lønnsomheten, tilpasse flåten til ressursene og bidra til fornyelse av flåten, sier statssekretær Jan Petter Rasmussen i Fiskeridepartementet.

Et høringsnotat sendes nå ut til de berørte organisasjoner i næringen for uttalelse, og statssekretæren sier at Fiskeridepartementet tar sikte på å få det nye regelverket på plass allerede i løpet av høsten.

- Nordsjøtrålflåten er gammel, med et klart behov for fornying. Nye og strengere kvalitetskrav for fiskeråstoffet understreker også dette behovet, sier Rasmussen.

I høringsnotatet skisserer Fiskeridepartementet to modeller for utskifting av fartøyer. Den første modellen gjør det blant annet mulig å samle flere fartøyers kapasitet på ett fartøy. Den andre modellen bygger på at det kan tillates kapasitetsutvidelse ved utskifting og ombygging for den delen av flåten som oppfyller strenge aktivitetskrav. Den øvre grense for nordsjøtrålerne på 600 tonnasjeenheter er ikke foreslått endret.

Organisasjonene blir bedt om å avgi sine uttalelser snarest mulig og senest 25. oktober.

Lagt inn 20 september 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen