Historisk arkiv

Kystflåten gis adgang til et begrenset seifiske nord for 62. graden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

NR 56/96
19. november 1996

Kystflåten gis adgang til et begrenset seifiske nord for 62. graden

Fiskeridepartementet har åpnet for et begrenset seifiske med konvensjonelle redskap for fartøy under 28 meter.

Etter at det direkte seifisket ble stoppet har Fiskeridepartementet foretatt en gjennomgang av status i seifisket så langt i år, og kommet til at det vil være forsvarlig med et meget begrenset fiske for den konvensjonelle kystflåten innenfor begrensede maksimalkvoter.

Maksimalkvotene er satt til 10 tonn sei rund vekt for fartøy under 15 meter, 20 tonn for fartøy mellom 15 og 20 meter og 30 tonn for fartøy mellom 20 og 28 meter.

Konvensjonelle fartøy over 28 meter kan fortsatt ha 25% innblanding av sei som bifangst.

Eventuell fangst utover tillatt bifangstkvote i den perioden det direkte fisket har vært stoppet vil ikke medføre inndragning av fangstverdi, men vil bli avregnet mot de fastsatte maksimalkvotene.

- Vi har søkt å finne en løsning som bidrar til fortsatt drift for kystflåten, samtidig som vi hindrer et betydelig overfiske, sier fiskeriminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. - Bestandssituasjonen for sei tilsier imidlertid at totalkvoten må reduseres betydelig for neste år. Kvoten vil bli fastsatt før Reguleringsrådet behandler reguleringsopplegget for 1997, sier fiskeriministeren.

Lagt inn 19 november 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen