Historisk arkiv

12,75 mill. kroner til vannverk i Malvik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79

Oslo, 30.04.97

12,75 mill. kroner til vannverk i Malvik kommune

Kommunal- og arbeidsdepartementet har gitt tilsagn om tilskudd på tilsammen 12.75 millioner kroner til Malvik kommune:

  • 11,4 mill. kroner til første etappe av utbedringstiltak i tilknytning til Malvik kommunale vannverk . Kostnadsoverslaget for denne etappen er beregnet til 22,93 mill. kroner og omfatter ledningsarbeider på strekningen Vikhamar - Betania og Torp - Smiskaret og Pumpestasjon ved Smiskaret og høydebasseng ved Bjørnmyra.
  • 1,35 mill. kroner til bygging av vannbehandlingsanlegg ved Mostadmark vannverk. Prosjektet er kostnadsberegnet til 2,68 mill. kroner.

Prosjektet i Malvik kommune er en oppfølging av kommunens hovedplan som har som siktemål å gi 94 % av Malviks befolkning vann som tilfredsstiller drikkevannsforskriften.

I 1995 ble det startet opp et femårig program for vannforsyning, hvor det blant annet tas sikte på forbedring av vannkvaliteten gjennom utbedringer av eksisterende anlegg og ledningsnett. Gjennom støtteordningen vil departementet kunne gi tilskudd, etter innstilling fra Folkehelsa, til vannverksutbygging som vil gi en urimelig kostnadsøkning for abonnentene og hvor vannavgiften i utgangspunktet er særlig høy.

Det er et krav at vannverk leverer vann som tilfredsstiller drikkevannsforskriften og som tar hensyn til bestemmelser Norge må følge opp, blant annet som en del av EØS-avtalen. Lite tilfredsstillende vannkvalitet er et problem for deler av næringslivet.

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen