Historisk arkiv

Lokalfjernsyn via NRK-sendere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 95 /96
22.11.1996

Etter statsråd fredag 22.11.1996

Lokalfjernsyn via NRK-sendere

Forskrifter om lokalfjernsyn på NRK2s bakkesendere ble fastsatt i statsråd fredag. Særlig livssynsorganisasjoner og ideelle organisasjoner kan få konsesjon til lokalfjernsyn sendt over NRK2s bakkesendere. Sendetiden er avhengig av avtale med NRK. Konsesjonen gir ikke adgang til å sende tekst-tv.

Forskriftene fastslår at sendingene ikke skal være reklamefinansiert, og eventuelle tekstplakater kan heller ikke inneholde reklame. All direkte videreformidling av satellittsendinger er forbudt. Redaktøransvaret skal ligge hos den lokale redaktøren, ikke hos NRK. Sendingene skal være klart atskilt fra NRKs sendinger.

Statens medieforvaltning har fått inn 27 søknader om konsesjon for lokalfjernsyn på NRK2-senderne. I tillegg til Oslo og Bergen søkes det om konsesjon i bl.a. Arendal, Drammen, Stavanger, Skien, Harstad, Tromsø, Trondheim, Hamar og Lillehammer. Konsesjon vil bli gitt for en periode på inntil tre år. Den enkelte konsesjonær kan bare ha konsesjon i ett område. Konsesjonærene må selv fordele sendetiden seg i mellom i det enkelte område.

Lagt inn 22 november 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen