Historisk arkiv

Statens idrettskonferanse i Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 23/97
25.04.1997

Statens idrettskonferanse i Trondheim

Gerhard Heiberg er først ut på Statens idrettskonferanse iTrondheim 28. - 30.april med synspunkter omkring hovedtemaet "Idretten- folkebevegelse og folkeforlystelse ?" Kulturminister Turid Birkeland avslutter konferansen med å tale om samme tema, men med vekt på hvilken utvikling vi kan vente i neste århundre.

Nærmere 350 deltakere vil være til stede på konferansen, som Kulturdepartementet nå arrangerer for tredje gang. Idrettsledere, politikere og andre som steller med idrett på regionalt og sentralt hold skal drøfte utviklingstrekk og utfordringer framover.

Statens forståelse av idretten og statens rolle i utviklingen blir tatt opp av statssekretær Stig Fossum i Kulturdepartmentet. Direktør Thor Volla, Norges idrettshøgskole, stiller spørsmålet -Har idretten holdt tritt med utviklingen i samfunnet for øvrig, og eventuelt mistet sin sjel underveis? Idrettspresident

Arne Myhrvold ser på utviklingen innenfra. Andre temaer er idrettens internasjonalisering, de uorganiserte og idretten, idretten som en faktor i det flerkulturelle samfunn, barn i spenningsfeltet mellom lek og konkurranse. Doktorstipendiat Bjørn Barland, Norges idrettshøgskole, innleder om testosteronjyplinger og andre muskelmenn, og innlegget til Trude Dybendahl Hartz har tittelen "Jenter - ufullkomne menn".

Konferansen blir avsluttet med en paneldebatt om norsk idrett mot år 2000 og med statsråd Birkelands framtidsvyer for idretten. Kulturdepartementet tar sikte på å opprettholde ordningen med Statens idrettskonferanse med bred debatt om aktuelle idrettspolitiske spørsmål.


Til red.

Konferansen på Royal Garden Hotel i Trondheim 28. - 30.april er åpen for presse og kringkasting. Onsdag 30.04. kl.1145 -1215 blir det et pressemøte med statsråd Turid Birkeland på hotellet.

Konferansen åpner med middag mandag kveld og avsluttes med lunsj onsdag. Journalister som ønsker å spise middag eller lunsj under konferansen, må selv betale for måltidene.

Spørsmål kan rettes til rådgiver Tove Indgjerd, tlf. 22 24 80 79 eller tlf. 73 52 11 00 (fra 27.04. kl.1700).

Lagt inn 25 april 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen