Historisk arkiv

Torstein Rudihagen utnemnd til statssekretær

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr. 82/96
1.11.96

Torstein Rudihagen utnemnd til statssekretær

Ordførar Torstein Rudihagen, Sør-Fron i Oppland, er i statsråd i dag utnemnd til statssekretær i Samferdselsdepartementet. Han var statssekretær i Samferdselsdepartementet frå 3. mars 1995 til 26. oktober i år.

Rudihagen er 45 år og blei i 1976 utdanna som lærar ved Elverum lærarhøgskole. Han har også 1. avdeling juridikum og grunnfag i kroppsøving. Rudihagen har i 16 år arbeidd som lærar og rektor, i fleire skoleslag. Han har også arbeidd to år som pedagogisk konsulent i Sør-Fron kommune.

Rudihagen har vore medlem av Sør-Fron kommunestyre sidan 1984. Han har vore medlem av formannskapet i to periodar og leiar av hovudutvalet for kultur og fritid. Sidan 1992 har Rudihagen vore ordførar i Sør-Fron kommune. Han har hatt permisjon i den tida han har vore statssekretær.

Han har også bakgrunn som styreleiar i Midt-Gudbrandsdal næringsselskap og i arbeidsmarknadsverksemda Giax, nestleiar i Midt-Gudbrandsdal Energiverk, varaordførar i forstandarskapet for Oppland Energiverk og styremedlem i fleire interkommunale selskap.

Torstein Rudihagen har hatt ei rekkje verv i Det norske Arbeidarparti og er mellom anna nestleiar i Oppland Arbeidarparti.

Lagt inn 1 november 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen