Historisk arkiv

Ny direktør på Rikshospitalet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 70
29.11.96

Ny direktør på Rikshospitalet

Åge Danielsen er i Statsråd i dag utnevnt til direktør ved Rikshospitalet. Stillingen er et åremål for 6 år. Rikshospitalet omfatter nå tidligere Rikshospitalet, Oslo Sanitetsforenings Revmatismesykehus, Statens senter for Ortopedi og Berg Gård. Sykehusene har felles administrasjon.

Danielsen er 54 år. Han er cand.oecon(1969)med spesialisering i makroøkonomisk planlegging. I perioden 1966-71 var han konsulent i firmaet Andersson og Sjånes, Institutt for samfunnsplanlegging, og var i årene 1971-74 undervisningsleder i økonomiske og administrative fag ved Nordland distriktshøyskole i Bodø. Etter utredningsoppdrag for Andersson og Sjånes og engasjement som byråsjef i Finansdepartementet, var han tilbake ved Nordland distriktshøyskole som direktør i perioden 1975-79.I 1979-80 var han direktør for Det regionale høgskolestyret i Nordland. Åge Danielsen var i perioden 1980-89 fylkesrådmann i Nordland fylkeskommune, og ble i 1989 utnevnt til departementsråd i Forsvarsdepartementet. Fra 1995 har Danielsen vært administrerende direktør i Statskonsult, Direktoratet for forvaltningsutvikling.

Danielsen har hatt tallrike undervisningsoppdrag og forelesninger om økonomisk-faglige emner og vært medlem av en rekke styrer og utvalg. Han har deltatt i flere videreutdanningskurs innenfor blant annet ledelse og organisasjonsutvikling.

Lagt inn 29 november 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen