Historisk arkiv

151 millioner til styrking av rehabiliteringstilbudet i fylkeskommunene og tilbudet til revmatikere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 37
23.05.97

151 millioner til styrking av rehabiliteringstilbudet i fylkeskommunene og tilbudet til revmatikere

Stortinget har for 1997 bevilget 135 millioner kroner til styrking av rehabiliteringstilbud i fylkeskommunene og tilbudet til revmatikere. I tillegg er det overført noe ubrukte midler fra 1996. Sosial- og helsedepartementet har fordelt 151 mill. kroner til styrking av disse fagområdene.

Blant tiltakene det er gitt støtte til, er styrking av eller bidrag til oppretting av sykehusavdelinger for fysikalsk medisin og rehabilitering, stryking eller oppbygging av rehabiliteringsteam og habiliteringsteam (for barn) og oppbygging av særskilte rehabiliteringstiltak overfor slagpasienter (slagenheter). Det gis også penger til styrking av revmatologiske avdelinger, herunder poliklinikker, og til kurs for spesielle pasientgrupper.

Ved tildeling av støtte er det tatt hensyn til fylkeskommunenes prioriteringer av søknadene, og om søknadene er innenfor rammen av formålet med bevilgningen. Tiltakene som det ytes midler til skal være del av fylkeskommunens planlagte virksomhet for derved å bidra til en helhetlig tjeneste.

linkdoc030005-070186#docFordeling til de ulike fylkeskommuner går fram av vedlagte liste.

Kontaktperson:
Rådgiver Ingunn Aalvik, tlf. 22 24 87 65

Lagt inn 23 mai 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen