Historisk arkiv

Europas narkotikaministre drøfter samarbeidsprogram i Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 27
02.05.97

Europas narkotikaministre drøfter samarbeidsprogram i Tromsø

Europeiske ministre med ansvar for bekjempelse av narkotikaproblemene er invitert til konferanse i Tromsø 15. - 16. mai. Sosialminister Hill-Marta Solberg er vert for konferansen, som arrangeres av Europarådets narkotikagruppe (Pompidou-gruppen). 27 ministre og 15 statssekretærer vil delta, sammen med bl a EU-kommissær Anita Gradin.

Det er for tiden den norske sosialministeren som er leder for Pompidou-gruppen. Justisminister Gerd-Liv Valla leder den norske delegasjonen til konferansen.

- Hovedtema for konferansen er nye utviklingstrekk ved misbrukersituasjonen i Europa, opplyser sosialministeren. Misbruk av heroin og kokain sprer seg i deler av Øst-Europa. I vestlige land øker heroinmisbruket ved at yngre mennesker oftere røyker heroin. Det utvikles stadig nye syntetiske stoffer, som f eks ecstacy, og misbruket av disse stoffene har spredt seg hurtig.

- Ministerkonferansen skal styrke det europeiske samarbeidet om kampen mot narkotika. Særlig viktig er det å fortsatt utvikle samarbeidet østover i Europa. Med stadig større åpenhet i Europa øker mulighetene for samarbeid, men samtidig åpnes også nye "markeder" og smugleruter, sier Hill-Marta Solberg.

Ministrene skal drøfte situasjonen og utviklingen av narkotikaproblemene, og vedta et treårig samarbeidsprogram for perioden 1997-2000.

Konferansen åpnes torsdag 15. mai kl. 09.00 av sosialminister Hill-Marta Solberg.

Hele konferansen er åpen for pressen.

Utfyllende informasjon til redaksjonene er gitt i eget vedlegg.

Kontaktpersoner:

Avdelingsdirektør Ketil Bentzen, tlf. 22 24 85 02

Fung. byråsjef Jens J. Guslund, tlf. 22 24 85 19


Utfyllende informasjon til redaksjonen

Europarådets samarbeidsgruppe for narkotikabekjempelse ble etablert i 1971 etter initiativ fra Frankrikes president Georges Pompidou. Gruppen er tverrfaglig og arbeider med alle sider av narkotikaproblemene.

Alle de 40 medlemslandene av Europarådet er invitert til konferansen. 29 av disse landene (understreket) er medlemmer av Pompidou-gruppen: Albania, Andorra, Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Latvia, Litauen, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Moldova, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Russland, San-Marino, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Sveits, Makedonia, Tyrkia, Ukraina, Storbritannia, samt Europa-kommisjonen.

Til konferansen er også stater med særskilt gjestestatus i Europarådet invitert: Bosnia-Hercegovina, Armenia, Georgia og Azerbaijan. I tillegg er Vatikanstaten, USA, Canada, Australia og Japan invitert, samt de internasjonale organisajonene WHO, UNDPC, UNESCO, ICPO/ Interpol, ILO, WCO og EMCDDA.

Man regner med at det kommer omkring 240 deltakere til konferansen.

Praktiske opplysninger:

Sted:

Rica Ishavshotel Tromsø
Fr. Langes gt. 2
tlf.: 77 66 64 00

Pressesenter:

Det etableres et pressesenter i 2. etg. i Rica Ishavshotel. Senteret blir utstyrt med PCer, kopimaskin, telefoner og telefaks, og er åpent under hele konferansen.

Akkreditering:

Søknad om presseakkreditering sendes innen 7. mai på vedlagte skjema til:

Sosial- og helsedepartementet
Informasjonskontoret
pb. 8011 Dep
0030 OSLO
eller på telefaks: 22 24 27 12

Pressekort utleveres på konferansesenteret fra onsdag 14. mai, kl. 17.00.

Pressekontakter:

Informasjonsrådgiver Jostein Soldal, tlf. 22 24 84 28 (e-post: jostein.soldal@shd.dep.telemax.no)
Informasjonssjef Wenche Rasch, tlf. 22 24 84 09

Konferansedokumenter:

Norges rapport til konferansen kan fås f.o.m. 9. mai, ved henvendelse til informasjonskontoret i Sosial- og helsedepartementet. (Telefon/ faks/ e-post som over)

  • linkdoc030005-990387#docNew Trends in Drug Abuse in Norway
Lagt inn 2 mai 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen