Historisk arkiv

Sykehusene får penger til IT-investeringer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 36
22.05.97

Sykehusene får penger til IT-investeringer

Sosial- og helsedepartementet har fordelt 50 millioner kroner til utstyrsinvesteringer i sykehusene. Midlene er bevilget av Stortinget særskilt for 1997, og kommer i tillegg til ordinære investeringsmidler ved sykehusene. Pengene er øremerket til gjennomføring av departementets IT-plan "Mer helse for hver bit - Informasjonsteknologi for en bedre helsetjeneste - Handlingsplan 1997-2000", og til utstyr som skal bidra til å redusere flaskehalsproblemer i dagkirurgien.

linkdoc030005-070184#docDet fremgår av vedlagte liste hva slags tiltak midlene går til.

Omlag 5 millioner kroner av bevilgningen er satt av til departementets arbeid med oppfølging og koordinering av tiltakene i tilknytning til IT-planen.

50 millioner til samarbeidstiltak i landets fem helseregioner

Departementet har også fordelt 50 millioner kroner til samarbeidstiltak i landets fem helseregioner. Midlene skal gå til å styrke samarbeidet på tvers av fylkeskommunene, spesielt utvikling av samarbeid mellom lokalsykehus, sentralsykehus og regionsykehus.

Pengene skal brukes på tiltak som har forankring i regionale helseplaner. Det er tatt hensyn til de regionale helseutvalgs egne prioriteringer av søknadene. Også en del av disse pengene går til IT-tiltak i sykehussektoren.

Helseregionene er tidligere tildelt midler til utarbeiding av regionale helseplaner. Midlene som nå er fordelt vil delvis gå til videreføring av det helseregionale planarbeidet.

linkdoc030005-070183#docFordeling av midlene fremgår av vedlagte liste.

Kontaktpersoner:
Avdelingsdirektør Gerd Vandeskog, telefon 22 24 87 06
Rådgiver Hilde Marie Rognlie, telefon 22 24 87 49

Lagt inn 22 mai 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen