Historisk arkiv

Bistandsministeren besøker Nepal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 155/96
22. november 1996

Bistandsministeren besøker Nepal

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen er i perioden 20-24. november på offisielt besøk i Nepal. Stortinget besluttet i vår at Nepal skal bli et prioritert land for norsk bistand. Bistandsministerens besøk skal fastlegge hovedinnholdet i den norske framtidige bistanden i landet.

Bistandsministerens vert under besøket er finansminister Dr. Ram Sharan Mahat. De to undertegnet den 22. d.s. en intensjonsavtale (Memorandum of Understanding) om det framtidige utviklingssamarbeidet.

Målet for den norske bistanden er bl.a. å støtte økonomisk vekst, styrke demokratiet og bistå Nepal med en bærekraftig utnyttelse av landets store naturressurser.

Den norske bistanden til Nepal vil være konsentrert om vannkraftsektoren, sosial sektor med særlig fokus på primærhelsetjenester og grunnutdanning, samt styrking av demokratiske institusjoner og menneskerettigheter.

Bistandsministeren vil under sitt besøk også ha samtaler med landets statsminister og utenriksminister samt avlegge et høflighetsbesøk hos kongen av Nepal.

Den norske bistanden til Nepal har de siste årene ligget på rundt 40-50 millioner kroner årlig, en sum som forventes øket gradvis de kommende år.

Lagt inn 25 november 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen