Historisk arkiv

Ny informasjonsfilm rettet mot ungdom: UD går nye veier for å informere om norsk utenrikspolitikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 57/97
30. april 1997

Ny informasjonsfilm rettet mot ungdom: UD går nye veier for å informere om norsk utenrikspolitikk

Utenriksdepartementet går nye veier for å informere om norsk utenrikspolitikk. I dag lanserte utenriksminister Bjørn Tore Godal en helt fersk 17 minutters videofilm som på en ny måte presenterer norsk utenrikstjeneste. Det er første gang UD lager informasjonsfilm om seg selv, rettet mot nordmenn. Videofilmen, som har tittelen "Utenrikstjenesten - en viktig oppgave", skal brukes i ungdomsskolen og videregående skole.

- Norske ungdommer vet lite om hvorfor Norge har en utenrikstjeneste, og hva den gjør i praksis. Gjennom denne filmen viser vi at utenrikstjenestens arbeidsområder faktisk har konsekvenser for de fleste på en eller annen måte, sier utenriksminister Bjørn Tore Godal.

Filmen tar utgangspunkt i Lisbeth, en ung skoleelev som skriver særoppgave om norsk utenrikstjeneste. I nærmiljøet finner hun eksempler på det omfattende arbeidet utenrikstjenesten utfører. Videoen viser blant annet at utenrikstjenesten hjelper nordmenn i utlandet, fremmer norsk eksport og har ansvaret for Norges bistandsarbeid. Seeren får vite hvorfor Norge deltar i internasjonalt samarbeid som EØS, FN, NATO og OSSE og hvordan utenrikstjenesten jobber med ressursforvaltning, konfliktløsning og informasjon for å ivareta norske interesser.

Filmen er produsert av Apeland Informasjon, som vant oppdraget i konkurranse med tre andre selskaper.

Utenriksdepartementet, 30. april 1997

Lagt inn 30 april 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen