Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 - Offentlige dokumenter lettere tilgjengelig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Administrasjonsdepartementet

linkdoc#doc

P R E S S E M E L D I N G
Administrasjonsdepartementet


Nr. 26/95

Dato: 04.10.95

STATSBUDSJETTET 1996

Offentlige dokumenter lettere tilgjengelig

I 1996 skal det bli mulig for alle med tilgang til en datamaskin å lese og ta utskrift av offentlige dokumenter. Administrasjonsdepartementet har utbygging av elektronisk informasjon og kommunikasjon som et sentralt satsingsområde i sitt budsjettforslag for 1996. Blant de mange prosjektene det satses på er såkalt medieuavhengig publisering. I tillegg til at dokumentene som før blir tilgjengelig på papir i vanlig trykt utgave, satses det på at de også skal utgis via en eller flere elektroniske kanaler, som f.eks. CD-plater og disketter.

Det skal også legges opp til at dokumentene skal lagres i mer enn ett medium, slik at det skal være enklest mulig å søke etter og finne de dokumenter eller deler av dokumenter man måtte ha interesse av.

Administrasjonsdepartementets satsing på utbygging av elektronisk informasjon i 96-budsjettet er et ledd i departementets arbeid for å skape større åpenhet og effektivitet i statsforvaltningen, sier administrasjonsminister Nils Totland.

Et sentralt prosjekt i denne satsingen er utbygging av den elektroniske informasjonsbasen ODIN (Offentlig Informasjon og Dokumentasjon i Norge), som formidler statlig informasjon via Internett. Det er også satt av midler til igangsetting av Statens Regionale Informasjonsnett, som skal legge grunnlaget for elektronisk informasjon mellom regionale statlige organer og mellom stats- og kommunesektoren.


Kontaktperson:

Informasjonssjef Leiv Ellingsen, tlf. 22 34 46 09.


Lagt inn 4 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen