Historisk arkiv

Tidskonto for selvstendig næringsdrivende

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Barne- og familiedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Barne- og familiedepartementet


28. november 1995

Tidskonto for selvstendig næringsdrivende

Barne- og familieminister Grete Berget foreslår at tidskontoordningen utvides til også å gjelde selvstendig næringsdrivende, oppdragstakere og freelancere.

- Mange selvstendig næringsdrivende, oppdragstakere, freelancere m.v. har etterlyst muligheten til å bruke tidskonto, forteller Grete Berget. Disse gruppene har i utgangspunktet stor frihet til å bestemme egen arbeidstid og -mengde. Men de har ikke anledning til å utvide permisjonstiden ved å fordele fødselspengene over en lenger periode.

-Det er dette vi ønsker å gjøre noe med, sier barne- og familieministeren. Hun vil nå sende forslaget om å utvide tidskontoordningen til å gjelde flere grupper ut på høring til berørte organisasjoner.

Tidskontoordningen gir småbarnsforeldre mulighet til å strekke permisjonen ut over tid ved å ta ut deltidspermisjon kombinert med redusert arbeidstid. I dag er det bare arbeidstakere som kan benytte denne ordningen. Forslaget om å utvide ordningen til også å gjelde selvstendig næringsdrivende m.v., gjelder bare for yrkesgrupper som kan regulere sin arbeidstid og -mengde uten at det kommer i konflikt med allerede etablerte kontraktsforhold.


Lagt inn 29 november 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen