Historisk arkiv

- Familien som "statstomt rom" er et blindspor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Barne- og familiedepartementet


Pressemelding
Barne- og familiedepartementet


26. juni 1996

Grete Berget på ekspertkonferanse i Nederland:

- Familien som "statstomt rom" er et blindspor

Barne- og familieminister Grete Berget deltar i dag som hovedtaler på en familiepolitisk ekspertkonferanse i Haag i Nederland.

I tilknytning til konferansen har den nederlandske sosial- og arbeidsminister A.P.W. Melkert bedt om et møte med den norske statsråden for å drøfte utfordringer i familiepolitikken.

Det pågår en debatt om etablering av et eget familiedepartement i Nederland.

Invitasjonen er nok et signal om den store interesse politikere og fageksperter i mange europeiske land viser for de norske erfaringene innen familie- og likestillingspolitikk. Rundt 90 eksperter og politikere deltar på dagens konferanse.

Statsråd Grete Berget foretar i sitt innlegg en gjennomgang av de viktigste elementene i norsk familiepolitikk og vurderer den pågående debatt i Norge. Grete Berget tar bl.a. klar avstand fra forestillingen om familien som et "statstomt rom" og karakteriserer denne som et blindspor. Hun påpeker at i en virkelighet der både mor og far arbeider utenfor hjemmet, trenger barnefamiliene først og fremst et vel tilrettelagt tilbud av tjenester, økonomiske overføringer og permisjonsrettigheter.

Grete Berget holder sitt innlegg kl. 13.50 i dag. Redaksjonen kan få manus ved henvendelse til informasjonssekretariatet - tlf. 22 24 24 07 / faks 22 24 24 18. Manuset foreligger bare på engelsk.

Med hilsen
Torstein Rudi
Informasjonssekretariatet - BFD


Lagt inn 26 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen