Historisk arkiv

Grønt forbruk: 1 000 produkter svanemerket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding Statsbudsjettet 1997

Nr. 96114, 4 oktober 1996

Grønt forbruk:

1 000 produkter svanemerket

Det offisielle nordiske miljømerket, Svanemerket, er i ferd med å bli en viktig veileder for forbrukerne. Hensikten med ordningen er å gjøre det mulig å velge produkter med minst mulig miljøbelastning. Barne- og familiedepartementet gir økonomisk tiskudd til Stiftelsen Miljømerking, som administrerer ordningen i Norge.

-I 1997 vil Stiftelsen Miljømerking arbeide spesielt med å stramme inn på eksisterende krav, samt øke aktiviteten på informasjon og markedsføring, sier Barne- og familieminister Grete Berget. Det blir også viktig å etablere samarbeid med Danmark, som nå har besluttet å slutte seg til ordningen.

Antall produktområder hvor det er utviklet krav er i jevn økning, og det blir stadig flere merkede produkter tilgjengelig. Det finnes krav innenfor 44 forskjellige produktområder. Det er tildelt 312 lisenser som omfatter over 1000 produkter.

Samtidig øker forbrukernes kjennskap til merket, slik at over 3/4 av befolkningen nå svarer at de kjenner merket og at de foretrekker varer som er svanemerket.

Blant de viktigste områdene er papirprodukter, vaskemidler, kontorprodukter og bygningsartikler.

Sist oppdatert 4 oktober 1996 av Statens Forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen