Historisk arkiv

Frist for tilpasning til reglene om tetthet i oppdrettsanlegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Fiskeridepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Fiskeridepartementet


NR. 48/95, 3. oktober 1995

Frist for tilpasning til reglene om tetthet i oppdrettsanlegg

Fiskeridepartementet har bedt Fiskeridirektoratet om å sette 31.mars 1996 som frist for fiskeoppdretterne for tilpasning til de gjeldende tetthetsbestemmelsene for fisk i oppdretts-anlegg.

Fristen er satt etter at Fiskeridirektoratet gjennom kontroll ved en rekke fiskeoppdrettsanlegg i sommer og i høst kunne avdekke flere tilfeller av brudd på gjeldende forskrifter, blant annet bestemmelsene om maksimal grense for biomasse i anleggene. Fiskeridirektoratet har allerede gitt forhåndsvarsel om pålegg om utslakting for å bringe biomassen i oppdrettsanleggene i samsvar med gjeldende forskrift. Dette innebærer at det for enkelte oppdrettere må foretas uttynning i merdene.

Fristen som departementet nå ber Fiskeridirektoratet om å fastesette legger opp til en anvendelse av forskriften som ikke vil resultere i markedsforstyrrelser. En av virkningene av tetthetsbestemmelsene er at oppdretterne i større grad må planlegge drift og utslakting for å utnytte kapasiteten i det enkelte anlegg.

Departementet har også i Stortingsmelding nr. 48 om havbruk varslet en nærmere gjennomgang av reglene for størrelsesavgrensning i oppdrettsanlegg.


Kontaktperson: Rådgiver Ulf Magne Nilsen, tlf. 22 34 64 83


Lagt inn 10 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen