Historisk arkiv

Ingen avgiftsendringer i 1995

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Finans- og tolldepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Finansdepartementet


10. mai 1995

Revidert nasjonalbudsjett:

Ingen avgiftsendringer i 1995

Regjeringen foreslår ingen nye endringer i satsene eller grunnlaget for særavgiftene eller merverdiavgiften. Dette betyr at det avgiftsopplegget Stortinget har vedtatt for 1995 videreføres ut året.

I stortingsmeldingen om Revidert nasjonalbudsjett 1995 drøftes flere spørsmål knyttet til avgiftspolitikken:

CO2-avgiftene

Hovedkonklusjonene fra en interdepartemental arbeidsgruppe som har vurdert CO2-avgiftene blir presentert. Regjeringen legger til grunn at eventuelle endringer i CO2-avgiftene skal ses i sammenheng med innstillingen fra "Grønn skattekommisjon". Denne legges fram i juni 1996.

Bilavgiftene

Det foretas en gjennomgang av høringsuttalelsene til rapporten om bilavgiftene. Regjeringen vil foreta en nærmere vurdering av de ulike synspunktene og tidligst legge fram forslag i Nasjonalbudsjettet 1996.

Emballasjeavgiftene

Det foreslås ikke innført avgifter på nye typer emballasje. Det gjelder også hard inner-emballasje til tilbredte næringsmidler. Regjeringen legger opp til at det skal inngås avtaler med næringslivet, hvor de har ansvaret for å nå visse mål mht. innsamling og gjenvinning av ulike emballasjematerialer. Avgifter vil bli vurdert hvis ikke målene i avtalene innfris.

Kontaktperson:
Informasjonssjef Janne-Gro Rygg, tlf: 22 34 41 09, priv: 22 92 15 94, personsøker: 966 82238


Lagt inn 27 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen