Historisk arkiv

Revidert nasjonalbudsjett: Båtregisteret: Lokalisering avgjøres i 1996-budsjettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Finans- og tolldepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Finansdepartementet


10. mai 1995

Revidert nasjonalbudsjett:

Båtregisteret: Lokalisering avgjøres i 1996-budsjettet

Stortinget vedtok våren 1994 at det skal etableres et landsomfattende register med opplysninger om fritids- og småbåter. Registreringsplikten vil i utgangspunktet omfatte alle fritids- og småbåter. Unntatt fra registreringsplikten blir båter som er mindre enn 4,5 meter, dersom de ikke er utstyrt med motor. Båter med lengde 4,5 meter eller mer blir unntatt dersom de verken har seil eller motor.

For 1995 foreslås det bevilget 7,5 millioner kroner til utvikling av registeret, knyttet til Toll- og avgiftsetaten. Hovedmengden av oppgavene knyttet til registeret vil bestå av bl.a. registrering, tildeling av kjennemerker og kontroll med at registreringsplikten overholdes. Disse arbeidsoppgavene vil ivaretas av den lokale toll- og avgiftsforvaltningen, dvs. tollsteder og distriktstollsteder.

Det er også knyttet en rekke fellesfunksjoner til registeret, som vedlikehold og drift av registeret, informasjon, saksbehandling m.m. Disse oppgavene vil utføres av en særskilt enhet som vil kreve en bemanning tilsvarende 5-8 årsverk.

Det tas ikke stilling til lokalisering av den særskilte enheten nå. Regjeringen vil komme tilbake til lokaliseringsspørsmålet i tilknytning til arbeidet med statsbudsjettet for 1996.

Kontaktperson:
Informasjonssjef Janne-Gro Rygg, tlf: 22 34 41 09, priv: 22 92 15 94, personsøker: 966 82238


Lagt inn 27 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen